Tuesday, October 27, 2015

[REVISIT] Casadina, Kuningan

For my first Casadina's review click here



So appreantly it took me so many months to revisit this cute little resto again. 2 weeks ago there was holiday on wednesday so me and my friend made a breakfast appointment together. And end up we both made it at brunch hour.

Summer Cooler and Green Lush. each for 35K
Summer Cooler consists of Strawberry, Watermelon and Pinapple. And my Green Lush consists of Pokchoy, Pinapple and Apple.. tasted great!
hubs ordering Ice Tea for 13K.

Eggstra Big Breakfast for 58K
I was craving for Eggs Benedict but turned out they didn't have it that day *Booooo!* so i opted this big breakfast instead. Their sauteed mushroom was my least favorite and their beef bacon.. ugh, too salty!
Spaghetti carbonara for 58K

My friend ordered this Traditional Carbonara. Came in generous portion, the pasta bit under-cooked but it tasted delish.

Other that that we ordered 250gr of Chicken wings for 38K and Cheese fries for 30K. The chicken wings tasted exactly like our first visit.. Yummy! Cheese fries came in big portion and tasted crispy yum.

Anyways, i just checked their site at Zomato and it put their old price.. wow, i just realized that their price just got escalation. Ex. my Green Lush raised from 29K to 35K, Carbonara from 50K to 58K :S

Been twice here at brunch time maybe next time i will came at lunch or dinner time to tasted their Indian foods. 

 

Wednesday, October 21, 2015

The Sound Of Music in Broadway Way!

Buat yang kenal gw dari kecil pasti udah tau akan kegilaan gw akan film yang 1 ini.
Inget banget pertama kali nonton ini di VCD dikasih nenek gw waktu gw masih 10 tahun and i get obsessed ever since!
Alhamdullilah... 17 tahun kemudian, London Palladium dateng ke Singapur buat mentas di Marina Bay Sands! i was travelling solo to the little red dot and seeing my eternal love, live for the very 1st time.




Pertunjukan live itu sungguh amat sangat membekas di hati! gw sampe bercucuran airmata (deras pulak) sambil kasih standing ovation pas closing. it was dream came alive!
Dibawakan secara live, settingnya bisa dibilang jauh lebih cantik ketimbang di film. Ruang tamu Von Trapp (kalo di film pas scene mereka kenalan sama MAria dan nyanyi So long farewell), kamarnya MAria! oh my Lord.. kamar Nanny lebih bagus daripada kamar presiden RI sih gw rasa.. di film kan udah bagus banget ya.. di panggung broadway? triple that!
Scene Do-Re-Mi juga MAsya Allah... kalo di stage, mereka nynayinya cuman di ruang tamu aja tapi pake nari-nari yang menurut gw baguuuuus bener.. di scene ini gw udah pasti berurai airmata.. kayak yang all those happy memory childhood suddenly appears triggered by their flawless appeaance

Dan yang paling magical sih menurut gw scene dimana Captain ngadain welcome party buat tunangannya dimana mereka nari khas Austria itu loh... tiba-tiba stage dipenuhin sama MAdam and Monseur dengan wardrobe yang mewah nari kesana kesini... cantiknya gak ketulungan! kayak tiba-tiba lo pindah ke alam lain pake mesin waktu terus muncul-muncul di tengah pesta bangswan eropa! *brb lap airmata*
In the end.. The star of The stars-nya bisa dibilang mother Abbey sih... wuanjiiirrrr 11 oktaf kali ya itu suara? waktu dia nyanyi Climb Ev'ry Mountain gw sukses nangis lageeeee... kok ya kebangetan bagusnya!
Yang lower tahn expectation cuamn scene Sixteen going on seventeen ajah kak. gGak pake GAzebo jadi Liesl sama Roulf cuman nari-nari di backyard ajah. Padahal ini salah satu scene yang gw idam-idamkan banget bakalan secantik di film.

Anywaaay... In conclusion, the show was beyond words. MAGICAL!!

Emang dasar jodoh.. setaun kemudian tepatnya 11 Oktober kemarin gw dikasih kesempatan lagi buat nonton mereka yang lagi tour ke Jakarta! yippiyayeeee!


Cuman agak drama galau gitu sih pas pilih mau nonton di kelas apa. Pas nonton di singapur mantep ambil kelas VIP karena mikirnya, Helaawwww kapan lagi?
Nah, pas liat pricelist jakarta.. bujubuneeeeng... mahalnya gak masuk akal! cuman bisa beli yang paling murah which is 900 ribu aja duluk! hiiihhh... maju mundur beli gak beli gak, akhirnya diyakinin sama temen gw yang sempet nonton beauty and the beast kalo teaternya Ciputra itu kecil banget jadi gak masalah beli yang paling murah karena akan tetap jelas keliatan itu stage-nya.
Yowislah.. ikhlas deh beli yang paling murah. And again, i was beyond lucky.
Dikarenakan sepi bener yang nonton (padahal gw nonton hari minggu sore loh, harusnya lagi peak-peaknya kan itu) jadinya gw di pindahin ke kelas Diamond! Which is harga weekendnya di bandrol 3juta aja kakaaaaak :'')

Muka happy berat dikarenakan tiba-tiba naik kasta dari sudra ke brahmana!
Bedanya sama yang di singapur cuman di peraturannya aja sih... setau gw kalo nonton beginian lo gak boleh telat samsek.. kalo telat ya mau gak mau nunggu sampe intermission alias break. Nah, di indo nih.. lo mau telat 1/2 jam juga gpp bokk... ke toilet sesuka hati pun. Jadi berasa nonton bioskop gitu loh.. orang pada lalu lalang :/

But really i couldn't ask for more.. in the end of their show, gw lagi-lagi mewek sambil tepok tangan lamaaaaaa banget. Nonton untuk kedua kali dengan setting yang sama persis (lah wong sama-sama London Palladium) ternyata tetap gak mengurangi rasa magical-nya. 


i was crying like a baby.. it was happy tears, a heavy one!

Monday, October 5, 2015

GROM Gelato Shop -- Pacific Place


Remembering me in my younger years, it had always been delightful to see colorful arrays of Gelato at Pisa Cafe Menteng. Then i visited Gusto Gelato Bali and (in exaggerating way) it definitely a life changing! their Gelato was scrumptious and very very affordable! Ever since i always crave for a nice gelato then i was so excited when i saw on Instagram that a new Gelato shop, originally from Italy open their 1st branch here at the corner of Pacific Place.



Months ago I stumbled over this post where the writer done a Gelato tour In Florence and explained some facts about it. But what i remember the most that some signs of good gelato are that it put on stainless steel container (Pisa Cafe check, Gusto gelato check) and BEST that they cover the container with metal lids to protect its freshness. and guess what? Grom done it in the best way! Metal lids cover everyone! *insert clap hands emoji here*

My friend said that this place is overhyped so i brace myself of the crayzee queue but when i came (it was Sunday on 3pm-ish) the queue actually really bearable compared to the time when Sour Sally, Jco and Breadtalk open their first store.




Small cups each for me and hubby. i forgot their price-list i only remember that they sell small cup (2 flavors) for 48K and Medium (3 flavors) for 60K, Frappe for 70K.
Mine on the left was Pistachio and Crema Di Grom.. their colors might be not appetizing but i guarantee you that they had strong flavor, creamy but not too hefty. perfect!
On the right was Mango Sorbet and Vanilla. I LOOVE their Mango! so fresh and light! i guess i will have this for my next visit!